Apa începe să devină un lux la Dobroteasa. După ora 22.00, nu mai curge strop la robinete

139

Cine risipește, primește cu porția! Este avertismentul Companiei de Apă Olt pentru localitățile în care consumul mare de apă pune probleme rețelei de distribuție. El a fost deja pus în practică în comuna Dobroteasa, unde pe timp de noapte s-au impus restricții.

Apa începe să devină un lux în localitățile oltene în care consumul exagerat de mare impune restricționarea alimentării. Pentru că mulți cetățeni nu folosesc apa din rețeaua publică doar pentru uz casnic, Compania de Apă Olt a luat decizia de a furniza apă cu porția până la remedierea situației, în caz contrar anunțând că restricțiile se vor impune și pe timpul zilei.

,,Din cauza consumului mare de apă, din ultimele săptămâni, după ce unii cetățeni din localitatea Dobroteasa au folosit apa din rețeaua publică pentru a uda grădinile și a umple bazinele, Compania de Apă Olt va restrictiona furnizarea apei! Alimentarea cu apa va fi oprită, în fiecare noapte, în intervalul orar 22.00- 7.00, până la remedierea situației. Facem apel la cetățenii din Dobroteasa să folosească apa din rețeaua publică numai pentru consumul casnic! Apa din rețeaua publică de alimentare cu apă NU se foloseste pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor. În cazul în care situația va persista, Compania de Apă Olt va fi obligată să furnizeze  apă, după un program stabilit, chiar și în  timpul zilei!”, a transmis CAO.