Meteorologii anunță Cod Galben de FURTUNI și atmosferă ÎNĂBUȘITOARE

203

Aerul va fi înăbușitor, irespirabil, la nivelul județului Olt, indicele temperatură- umezeală depășind punctual critic de 80 de unități, chiar dacă temperatura nu va fi una caniculară. Totodată, meteorologii anunță pentru județul Olt furtună.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de vreme rea, plasând județul Olt sub Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și disconfort termic ridicat pentru intervalul de valabilitate 1 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 10:00.

,,În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Local în regiunile extracarpatice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.”, informează ANM.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii.

La această oră, la Slatina sunt 27 de grade Celsius, iar cerul este senin. Prognoza meteo arată că până la finele săptămânii vom avea parte de temperaturi sub 30 de grade Celsius.

Sursa: vremea.ido.ro