Lotul României la Balcaniada de Matematică- Rep. Moldova, condus de un profesor slătinean

535

S-a dat startul celei de-a 25-a Olimpiade Balcanice de Matematică pentru Juniori, organizată anul acesta de Republica Moldova. Lotul României  îl are drept leader pe profesorul de matematică slătinean Marius Perianu, autorul a numeroase manuale școlare la această disciplină și îndrumătorul a numeroși olimpici olteni, a cărei prezență alături de loturile olimpice la faze internaționale a devenit o obișnuință.

În perioada 29 iunie- 5 iulie, se desfășoară cea de-a 25-a ediție a Balcaniadei de Matenatică pentru juniori, la Chișinău, în acest an în format virtual. Olimpiada a fost organziată în 2016 și în Slatina, iar țara noastră a mai găzduit edițiile din 2010- Olănești și 2002- Târgu-Mureș.

http://jbmo2021.ance.gov.md/opening.html

În lotul național de matematicieni juniori nu s-a calificat niciun elev din județul Olt, însă echipa României este coordonată de către Marius Perianu, unul dintre cei mai buni profesori de matematică din țară, concepând o serie de zeci de manuale, culegeri, caiete și alte astfel de materiale auxiliare pentru gimnaziu și liceu.

Profesorul slătinean a obținut cu elevii pe care i-a coordonat, de-a lungul carierei sale didactice, numeroase premii și medalii la Olimpiade internaționale, naționale sau județene de matematică. Printre alte repere din activitatea sa profesională, putem enumera: secretar al Filialei Olt a Societăţii de Ştiinţe Matematice, membru al grupului de lucru pentru elaborarea subiectelor pentru examenul naţional de bacalaureat și pentru evaluarea națională de clasa a VIII-a, Diplomă de excelență din partea Guvernului României.

 

Slatina se poate lăuda cu participarea Dianei Țolu în lotul de seniori la Olimpiada Internațională de Matematică din Rusia.

DETALII:

România, reprezentată de slătineanca Diana Țolu la Olimpiada Internațională de Matematică din Rusia