Parcarea cu PLATĂ în Corabia se aplică de la 1 august

920

Administrația orașului oltenesc de la Dunăre și-a anunțat localnicii că, începând cu data de 1 august, parcarea se va face pe anumite zone din urbe cu plată. Deja au fost amplasate indicatoarele, plata putându-se efectua prin SMS, parcometru, aplicația TPARK sau abonament, la prețul de 1 leu/oră/loc.

,,Sistemul de parcare cu plată va intra în funcțiune începând cu 1 August 2021!”, a anunțat Primăria Corabia.

Taxarea parcării nu se aplică însă pe toată suprafața Orașului Teilor, ci doar pe 3 străzi, unde au fost identificate și amenajate 218 locuri de parcare. Amplasarea parcărilor cu plată în orașul Corabia este:

  • Str.Tudor Vladimirescu-  25 locuri
  • Str.1Mai între str.Tudor Vladimirescu și str.Cezar Boliac – 112 locuri
  • Str.1Mai între st.Cezar Boliac și str. Mihail Kogăkniceanu-  56 locuri
  • Str.Mihail Kogălniceanu – 25 locuri

Sistemul de taxare a locurilor de parcare se aplică pentru toate zonele, de luni până duminică în intervalul orar 08:00-17:00.

Cei care doresc să folosească aceste locuri de parcare, au la dispoziție mai multe modalități de plată.  Plata prin SMS se paote face prin trimiterea unui mesaj text reprezentând contravaloarea taxei de staționare, de pe un dispozitiv mobil către sistemul informatic care gestionează locurile de parcare din Orașul Corabia. În urma trimiterii mesajului text, timpul de staționare platit prin intermediul acestuia începe sa fie calculat în sens invers, de la cuantumul plătit către 0. Tariful practicat: 1leu/oră/loc.

Plata se mai poate face la parcometru sau prin aplicația gratuită TPARK, disponibilă pentru Android și iOS. SMS-ul de comandă este gratuit pentru clienții Digi Mobil, Telekom Romania Mobile și Vodafone și se taxează cu 0,05 euro + TVA pentru clienții Orange și Telekom. Două sau mai multe plăți consecutive pentru aceeași zonă însumează timpul de parcare.

Plata pe bază de abonament pentru utilizatorul persoană fizică aflat cu domiciliul în vecinatatea unui loc de parcare se face la tariful de 200lei/loc/an, iar pentru persoana juridică la  250lei/loc/trimestru sau 450lei/loc/semestru. Plata pe bază de abonament pentru un autovehicul se face pentru un număr nelimitat de ore, în limita locurilor de parcare disponibile, la un tarif de 40lei/loc/lună persoane fizice și  85lei/loc/lună persoane juridice.