Elevii spun lucruri trăsnite: Selecție de perle de la Evaluarea Națională și BAC 2021

623

Ca în fiecare an, perlele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat nu au lipsit. Elevii fie emoționați, fie slab pregătiți sau cei care nu au acordat examenului o importanță atât de mare și au preferat să îl trateze cu amuzament au realizat o întreagă listă cu lucruri trăsnite.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul reprezintă un bun prilej pentru elevi să dea frâu liber imaginației și să își pună mintea la contribuție. Ca în fiecare an, în lucrările candidaților se regăsesc tot felul de perle sau gafe, care mai decare mai amuzante.Unii dintre candidați au avut probleme de exprimare, alții s-au lăsat duși de val.

Listă cu perle Evaluarea Națională:

  • „Poezia aparține genului liric pentru că nu ții minte nimic din ea.”
  • „Genul liric este atunci când ploaia sună că o liră.”
  • „Genul liric este făcut de femei cu trăsături frumoase, care vor să arate că au succes la bărbați.”
  • „Genul liric este atunci când autorul are, de fapt, în cap o melodie, dar nu știe exact notele și până la urmă scrie versuri.”
  • „Domnișoară poetă a făcut o figură frumoasă, cum se spune la fotbal, numai că ea a făcut mai multe.”
  • „Funcția cratimei este de unire sau de despărțire, în funcție de cum se simte scriitorul atunci.”
  • Sinonime pentru „melodia” au fost găsite: zdrăngăneală, balamucul, hitul, song sau… rimă întortocheată.
  • „Aș fi vrut să particip și eu, dar eram plin de muci.”
  • „Toate echipele trăgeau la victorie, pentru că premiul întâi le aducea o cârcă de bani.”

Nici elevii de clasa a XII-a nu s-au lăsat mai prejos și au făcut deliciul evaluatorilor.

„Lăpușneanu era crud și ofticos, că avea pică pe unii oameni, le lua ochii, urechile și mâinile și le înfigea în poarta cetății”

„La moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică, șeful porcilor, a omorât-o scurt, dar și Lică l-a lichidat cu paloșul”.

”Ana l-a iubit pe Ghiță, apoi și pe Lică, care era mai bogat, dar bărbatul ei gelos a băgat cuțitu-n ea, iar Lică nepăsător l-a ras pe hangiu fugind cu banii pe un cal găsit în șură”.

”Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor. Autorul ne arată că așa se întâmplă dacă faci afaceri cu porci și alte animale”.

”Ghiță și Ana trăiau fericiți la cârciumă, cu o mamă bătrână și niște copii, dar Lică invidios le-a luat banii și le-a dat foc fugind la vale cu fulgerele ploii”.

”Lăpușneanu a omorât o dată 47 de boieri, dar voia să mai omoare doi, că încă nu se săturase de ucis”.

Anul acesta pentru a susține Evaluarea Națională s-au înscris peste 131.000 de elevi, în timp ce la examenul de Bacalaureat au participat aproximativ 133.000 de candidați.