12 oferte pentru reabiliatrea DN6 Mihăești- Caracal, de 12 ani în lucru

83
Caracal-Mihăești. Sursa-foto-Cătălin-Drulă

Autoritățile de la Drumuri se chinuie de mai bine de un deceniu să reabiliteze un tronson din județul Olt al  drumului national ce leagă Capitala țării de Capitala Băniei traversând județele Teleorman, Olt și Dolj. După circa 12 ani de așteptare, Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat ieri că se avansează, la licitație depunând oferte 12 firme.

Reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăeşti şi Caracal, parte din DN6 Alexandria – Craiova, se va face, în sfârșit, annul acesta. La licitaţia relansată în martie  s-au depus 12 oferte.

„Mă bucur să anunţ că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăeşti şi Caracal, parte din DN6 Alexandria – Craiova, avansează în sfârşit. Licitaţia pentru acest proiect a fost relansată în luna martie a acestui an, iar astăzi s-au depus 12 oferte în cadrul procedurii”, a scris, ieri, pe Facebook, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Modernizarea presupune repararea covorului asfaltic pe 48 de km și reabilitarea a 9 poduri, inclusiv reparaţii capitale la podul peste râul Olt de la Stoeneşti.

Proiectul valorează circa 386 de milioane de lei şi va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM. Execuţia lucrărilor va dura cel mult 18 luni.

Reabilitarea DN6 București- Alexandria- Caracal- Craiova a demarat în 2009, însă nici astăzi nu se poate circula în condiții bune pe un tronson de circa 50 de km din județul Olt.  Starea avansată de degradare a drumului dintre Alexandria și Caracal l-a determinat pe deputatul de Olt Adrian Chesnoiu să aducă problema în atenția ministrului Transporturilor. La scurt timp de la intervenția depuattului de Olt, Compania de Drumuri lansează o nouă licitație  pentru modernizarea tronsonului Mihăeşti – Caracal de pe DN 6 Bucureşti – Craiova.

Trebuie menționat faptul că reabilitarea DN6 între Alexandria şi Craiova a demarat în urmă cu 12 ani, ca plan al acestei reabilitări fiind construite noi centuri ocolitoare la Alexandria şi Caracal. Primul termen de finalizare a lucrării era mai 2013, însă abia în iulie anul trecut Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractual de finanțare pentru reabilitarea fazei 2.