6,85% dintre deveseleni au votat, în prima oră

218

Deveselenii sunt chemați azi la vot pentru a-și alege primarul, comuna ce adăpostește scutul american anti-rachetă fiind singura din județul Olt în care este organizat scrutin electoral parțial. În această dimineață, la ora 7.00, procesul de vot a început fără probleme.

La Deveselu, oamenii au ieșit la vot, trebuind să-și aleagă primarul din cei 7 candidați înscriși în cursa electorală. Au votat în prima oră, la cele trei secții din localitate, 6,82% dintre persoanele cu drept de vot. A fost solicitată urna mobilă de către 135 de persoane.

Se păstrează regulile anti-covid privind distanțarea socială și purtarea măștii. Oamenii sunt la coadă la această oră pentru a vota.

,,Peste 40 de polițiștii şi jandarmi olteni sunt mobilizați pentru protecția secțiilor de votare, soluționarea cu celeritate a eventualelor sesizări de incidente electorale și constituirea rezervelor de intervenție. În sprijinul structurilor teritoriale din județele unde au loc alegeri au fost trimiși ofițeri de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române și al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sunt așteptați la urne 2866 de alegători.

Readucem aminte că primarul ales la scrutinul din toamna trceută, Ion Aliman, decedase în timpul campaniei electorale, răpus de coronavirus, ceea ce nu i-a împiedicat pe localnici să-l voteze