Amenzi uriașe pentru stăpânii de animale care își lasă patrupedele singure în mașină în zilele caniculare

44
So kann man Hunde im Auto ordnungsgemaess auf Reisen transportieren, hier ist der Innenraum mit Trenngitter vom Kofferraum getrennt zum Schutz der Insassen und des Hundes, Foto erstellt im Maerz 2011

Persoanele care își lasă câinii în mașină în timp ce se află la supermarket sau în mall riscă amenzi usturătoare. De asemenea, pășunatul și muncile agricole sunt interzise între orele 11.00 și 19.00 în zilele caniculare, iar fermierii care nu respectă acest lucru se pot alege cu amenzi uriașe. 

Amenzile pentru persoanele care își lasă patrupedele singure în mașină pentru a merge la cumpărături,  în zilele caniculare și fermierii care folosesc animalele la muncile agricole și le scot la pășunat între orele 11.00 și 19.00 pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge chiar la 10.000 de lei. 

„Această perioadă caniculară este suportă greu de animale, tocmai din aceste motive trebuiesc protejate. Se interzice transportul de animale între 11 și 19, de altfel se interzice mișcarea de animale în scopul hrănirii acestora, la pășun, în acest interval orar. Se va asigura apă în cantități suficiente”a spus Dan Zeicu, director adjunct al DSVSA Satu Mare. 

De asemenea, animalele trebuie ținute în adăposturi corespunzătoare precum grajduri și umbrare. 

Zeicu adaugă că e periculos și să lăsăm câinii în mașină când mergem la cumpărăruri. 

„Aproape în fiecare an avem cazuri de căței lăsăți închiși în mașini, în parcările supermarketurilor sau mall-urilor. Proprietarii trebuie să știe că acest lucru este total interzis și poate cauza decesul animalului. Trebuie să ne imaginăm un cățel, un animal închis într-o mașină, dacă afară sunt 38 de grade, imaginați-vă că în acea mașină vor fi peste 48, până la 50 de grade”, a explicat el.