Vaccinarea anti-covid, suspendată la centrul Drive- through de la Slatina. Ce sunt sfătuiți oltenii să respecte pe timp de caniculă

441

Azi și mâine, centrul de vaccinare DIN mAȘINĂ de la Slatina își suspendă activitatea. Decizia a fost luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în urma avertizării Cod Portocaliu de caniculă.

Meteorologii au anunțat pentru azi, 24 iunie și mâine, 25 iunie, val de căldură și disconfort termic accentuat, județul Olt fiind plasat sub Cod Portocaliu. Sunt prognozate temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia, iar valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade. În urma avertizării meteo, CJSU Olt a decis suspendarea activității centrului de vaccinare anti-covid de tip drive- through de la Slatina, ce funcționează în aer liber, la Parcul Tineretului.

,,Ca urmare a informărilor meteorologice de Cod Portocaliu, în perioada 24-25.06.2021 se suspendă activitatea Centrului de Vaccinare Drive-through, conform art. 3 din Hotărârea 54/23.06.2021 emisă de Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Olt.”, a anunțat Primăria Slatina.

Până acum, în acest centru s-au imunizat 2.747 de persoane. Cetăţenii care doresc să se vaccineze zilele acestea la centrul DIN MAȘINĂ sunt îndreptați de către autorități la cele trei centre de vaccinare de la fostul Colegi Naţional Agricol „Carol I” din Strehareţ.

Potrivit specialiştilor, atunci când valoarea indicelui de temperatură și umiditate se situează sub 79 de procente, aerul este respirabil. La peste 79 de unități, starea de disconfort se accentuează, în lipsa hidratării corecte şi a unei alimentaţii sănătoase persoanele la risc pot ajunge inclusiv la spitalizare. Cei mai expuşi sunt astmaticii, cardiacii şi bolnavii cronici, dar afectaţi sunt şi copiii. De asemenea, persoanele supraponderale sau obeze pot avea de suferit.

Pentru a veni în ajutorul cetățenilor, Primăria Slatina are amenajate containere de informare și asistență medico- socială, în trei zone intens circulate din municipiu : la Fântâna Speranței, în piața Zahana și în zona Poliției circulație.