Curtea de Apel îi dă câștig lui Doagă. Șeful Finanțelor Olt primește și salariul pe perioada înlăturării

462

Magistrații Curții de Apel Craiova au stabilit ca Daniel Doagă, înlăturat de la șefia Finanțelor Olt în decembrie anul trecut, să revină pe postul de conducere, menținând astfel decizia de pe 28 aprilie dată de Tribunalul Olt. Mai mult, acesta va trebui să primească și salariul cuvenit pe perioada cât nu și-a putut exercita atribuțiile, fiind înlocuit cu Florinel Meleru. Decizia este definitivă.

În decembrie anul trecut, la AJFP Olt s-a schimbat garda, noul șef peste finanțele oltene fiind numit Florinel Meleru, inspector antifraudă din 2014. După circa un an în funcția de șef al AJFP Olt, Daniel Doagă a fost nevoit să revină la Inspecția Fiscală, acesta fiind inspector superior în cadrul instituției din 2010. Nemulțumit de decizia de a fi înlocuit, Doagă a acționat în instanță Direcția Regională Craiova, cerând anularea ordinului. Iar Tribunalul Olt i-a dat câștig de cauză și a decis repunerea acestuia pe funcție și plata diferenței de salariu.

ANAF l-a repus în funcție pe Doagă abia după trei săptămâni de zile de la decizia instanței, până la soluționarea cauzei. Soluționare care a venit imediat după Rusalii.

Recursul DGRFP Craiova a fost respins de către Curtea de Apel Craiova pe 22 iunie, soluția fiind definitivă. Astfel, magistrații au decis menținerea hotărârii Tribunalului Olt și au respins în integralitate recursul, ca nefondat.

Revenirea lui Daniel Doagă pe post este până la revenirea titularului postului, Florin Diaconescu, acesta din urmă fiind suspendat până ce își va rezolva problemele legale.

Doagă se poate lăuda că este singurul șef al finanțelor oltene care a adus instituția la rangul A de clasificare și a înregistrat în an pandemic aproape 100% grad de colectare. Tot sub conducerea sa s-a reușit și reînființarea Serviciului Fiscal Orășenesc Scornicești, singurul oraș din județul Olt fără administrație financiară după ce aceasta a fost desființată în 2011.