Acțiune în forță în Slatina, la sol și prin mijloace aviochimice, împotriva țânțarilor și căpușelor

159

Schimbările climatice (fluctuații de temperatură, precipitații abundente) și vegetația au determinat creșterea cazurilor de înțepături provocate de căpușe, apariția țânțarilor și a gândacilor. Pentru exterminarea „inamicilor” din iarbă, Primăria Slatina  anunță demararea campaniei de dezinsecție, în forță, folosind un adevărat ,,arsenal”.

Lupta împotriva insectelor- țânțari, cosași și lăcuste, gândaci de bucătărie și canalizare, miriapode, muște, pleoșnițe, purici, căpușe, viespi, etc. începe la Slatina de mâine, administrația municipală anunțând atât dezinsecția terestră, cât și aviochimică.

,,Primăria municipiului Slatina anunță că începând de mâine, 24 iunie până în data de 2 iulie 2021 se vor executa acțiunile de dezinsecție spațială, de la sol și prin mijloace aviochimice, pe domeniul public al municipiului Slatina. Pentru buna desfășurare a acestei acțiuni va fi utilizat: un număr de 21 de agenți, 9 mijloace de transport, 8 utilaje de mare capacitate, 20 de aparate generatoare de ceață și mijloace aviochimice”, a anunțat azi Primăria Slatina.

Dezinsecția previne şi combate transmiterea de boli de către insecte: malaria, febra galbenă, meningita, West Nile – transmise de țânțari; febra butonoasă, boala Lyme – transmise de căpușe; toxinfecții alimentare, prin bacteria E colli – transmise de muște; pesta, tifosul murin – transmise de purici, etc.