Testare în farmacii/ Ioana Mihăilă: „În cursul acestei săptămâni au fost distribuite 87.000 de teste antigen rapid în toată ţara”

69

Ministrul Sănătății a declarat joi că începe testarea în farmacii, astfel că, săptămâna trecută la nivelul ţării au fost distribuite un număr de 87.000 de teste antigen rapide pentru testare. Aproximativ 1.000 de farmacii și-au exprimat dorința de a face astfel de teste.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat că farmaciile de la nivelul întregii țări au primit săptămâna trecută un număr de 87.000 de teste antigen rapide pentru a testa oamenii.

„În cursul acestei săptămâni au fost distribuite 87.000 de teste antigen rapid în toată ţara. Câte 2.000 de teste pe judeţe şi aproximativ 5.000 de teste la nivelul Bucureştiului. Farmaciile care au depus pentru avizare şi care au trecut prin procesul de formare a farmaciştilor care vor recolta efectiv testele antigen pot odată cu distribuirea acestor teste să le solicite de la Direcţiile de Sănătate Publică şi să le utilizeze. Testele au fost puse la dispoziţie gratuit farmaciilor, cu recomandarea de a utiliza prioritar teste puse la dispoziţie gratuit, dar ele pot percepe un cost pentru serviciu, serviciu, care ar trebui să acopere timpul personalului care recoltează, echipamentele de protecţie”, a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Totodată, Mihăilă a declarat că, potrivit unei evaluări inițiale, 1.000 de farmacii și-au exprimat dorința și interesul de a face teste antigen rapide.

„În evaluarea noastră iniţială şi-au manifestat dorinţa aproximativ 1.000 de farmacii. Dar nu ştiu în acest moment câte au obţinut avizul”, a spus Ioana Mihăilă.