Oltul, sub Cod Galben de ploi torențiale până mâine seară

123

Vremea continuă să se mențină ploioasă, județul Olt fiind  plasat de către meteorologi sub Cod Galben până mâine seară.

Începând de azi, ora 10.00, până mâine, 19 iunie, ora 23.00, meteorologii anunță pentru județul Olt ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică.
,,În intervalul menționat în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.”, anunță ANM.

Deși ploioasă, vremea se menține călduroasă în acest sfârșit de săptămână, temperaturile ajungând la 24- 25 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare. La mijlocul săptămânii viitoare sunt anunțate primele episoade caniculare ale acestei veri, gradele din termomentru urcând la nivelul 35.