Oltenii petrec duminică pentru prima dată în pandemie. Jandarmii vor fi la datorie pentru a asigura ordinea și liniștea publică

4270

Jandarmii olteni vor asigura siguranța și menținerea ordinii publice în minivacanța de Rusalii cu ocazia evenimentelor ce se vor desfășura în spațiul public. Festivalul Călușului Oltenesc de la Osica de sus, Brastavățu, Corbu și Vâlcele, dar și evenimentele ce vor avea loc în Caracal vor beneficia de sprijinul jandarmeriei.

Oltenii se vor putea bucura în minivacanța de Rusalii de evenimente organizate în mai multe localități din județ astfel că, jandarmii olteni vor fi la datorie pentru a asigura siguranta și menținerea ordinii publice.

În perioada 19 – 21 iunie a.c., pentru siguranța cetățenilor, jandarmii olteni vor acționa independent, dar și împreună cu polițiștii, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea și menținerea ordinii publice, cu ocazia evenimentelor care se vor desfășura în spațiul public. În acest sens, jandarmii vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la manifestările prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor: Festivalul Călușului Oltenesc din comunele Osica de Sus, Brastavățu, Corbu și Vâlcele. De asemenea, vom fi prezenți pentru asigurarea misiunilor la evenimentele din municipiul Caracal: Serbarea Câmpenească de Rusalii și Slujba hramului bisericii ”Sf. Treime” din municipiul Caracal, cu ocazia împlinirii a 375 de ani de la zidirea lăcașului de cult, precum și cu ocazia desfășurării manifestării culturale prilejuite de ”Ziua Comunei Șopârlița”, anunță IJJ Olt.

Prezența acestora în mijlocul evenimentelor este destinată descurajării comportamentelor necivilizate și pentru intervenția în caz de situații speciale.

Recomandăm participanților la evenimente să evite conflictele de orice fel, să adopte un comportament civilizat și să respecte măsurile de protecție sanitară dispuse. În cazul în care vă aflați într-o situație dificilă solicitați ajutorul jandarmilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau adresați-vă direct jandarmilor aflați în dispozitiv”, îi îndemană pe olteni Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.