O firmă din Olt a încercat să exporte ilegal 110 tone de deșeuri de cauciuc în Thailanda

319

O companie din județul Olt a încercat să trimită 110 tone de deșeuri de cauciuc în Thailanda. Polițiștii de frontieră din Portul Constanţa Sud – Agigea au depistat containerele cu marfă și au dispus returnarea deșeurilor către societatea exportatoare.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au depistat, în portul Constanța Sud-Agigea,  patru containe ce conţineau 110 tone de deşeuri (cauciuc), care urmau sa fie exportate în Thailanda.

Documentele însoțitoare ale mărfii, prezentate autorităților vamale, nu corepundeau cu ceea ce urma de fapt să fie exportat.

“În data de 17.06.2021, în urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit patru containere cu cauciuc nevulcanizat, care urmau să fie exportate în Thailanda de o firmă de pe raza judeţului Olt, care efectua activităţi de export. În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate de fapt 110 tone de deşeuri de cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală”, se arată într-un comunicat transmis de Garda de Coastă.

Comisarii de Mediu au luat măsura nepermiterii efectuării exportului și returnare la societatea exportatoare din România, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deșeuri.