Vara aduce program prelungit la pașapoarte: până la ora 20.00

116

Pentru a nu se aglomera în această perioadă, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Olt are, începând de marți, 15 iunie, program prelungit. Programul cu publicul este valabil la nivel național, iar perioada alocată programărilor online s-a redus cu 3 minute.

Vara, numărul oltenilor care trec pragul Direcției de pașapoarte este într-o continuă creștere. Cei mai mulți au nevoie de document pentru copii pe care doresc să-i ia în vacanță peste hotare, însă sunt și numeroși solicitanți din rândul cetățenilor care muncesc în afara țării și revin acasă, profitând de perioada petrecută în țară pentru a-și reînnoi pașapoartele.

Pentru a evita supraaglomerările, Direcţia Generală de Paşapoarte a anunțat prelungirea programului de lucru în perioada 15 iunie-13 septembrie. Astfel, oltenii se pot adresa seviciului comunitare de paşapoarte în intervalul orar 8.00-20.00.

Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice/temporare se depun personal la serviciul de paşapoarte, cât şi pe site-urile instituţiei prefectului în baza programărilor online.

O altă măsură luată pentru perioada de vară este reducerea timpului alocat unei programări online, de la 10 minute la 7 minute.