Unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România intră în insolvență

143

GETICA 95 COM, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România, a anunțat depunerea cererii de deschidere a procedurii generale de intrare în insolvență. Motivele invocate de acesta sunt neîncasarea  facturilor de la clienți, majorarea prețurilor din piața de energie și lipsa unei legislații stimulative, la care s-a adăugat retragerea unor finanțări bancare au determinat Getica 95 Com să ceară protecția prin legea 85/2014. Furnizorul speră că își va putea continua astfel activitatea.

Compania condusă de omul de afaceri Viorel Tudose, GETICa 95 COM, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România și-a anunțat depunerea cererii de insolvență. Conducerea firmei a explicat de ce s-a ajuns în acest punct și a ținut să sublinieze că actualii clinți nu vor fi afectați.

“E un moment în viaţa oricărei firme. Nu este vorba de acumulare de pierderi în cazul nostru, ci pur şi simplu ne aflăm într-o acută lipsă de lichidităţi şi cerem protecţia statului.

Scopul companiei este acela de continuare a activităţii la aceeaşi calitate oferită şi la aceiaşi parametrii. Neîncasarea facturilor de la clienţi, majorarea preţurilor din piaţă de energie, lipsa unei legislaţii stimulative, la care s-a adăugat retragerea unor finanţări bancare au determinat Getica 95 Com să ceară protecţia prin legea 85/2014”, a spus Viorel Tudose.

Odată cu majorarea preţurilor internaţionale la cărbune, gaze naturale şi petrol, au crescut şi preţurile pe piaţa internă, ceea ce a condus la o criză în piața de energie.

„Dorim să depăşim foarte repede această perioadă de incertitudini cu care nu suntem obişnuiţi, împreună cu clienţii din portofoliul nostru pe care ii asigurăm pe această cale de toată consideraţiunea noastră. Getica 95 Com este unul dintre cei mai importanţi, serioşi şi competenţi furnizori de pe piaţa internă de energie. Vom folosi perioada următoare nu doar pentru a ne redresa activitatea, ci şi pentru a ne relua dezvoltarea”, a mai spus Viorel Tudose, CEO Getica 95.

Potrivit ultimului raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Getica 95 era, în ianuarie 2021, cel mai mare furnizor de energie de pe piaţa concurenţială, cu o cotă de 12,15%.