O fetiță româncă de 7 ani a mobilizat sute de oameni în Belgia. Copila dormea la metrou împreună cu familia

347

Situația unei copile de 7 ani, de cetățenie română care dormea la metrou împreună cu familia a devenit virală pe o rețea de socializare. Fetița renunțase la școală din lipsa posibilităților, dar directorul unității de învățământ a cerut ajutor pentru aceasta și pentru familia ei și a reușit să mobilizeze sute de oameni.

O fetiță de 7 ani de origine română a reușit să impresioneze cu povestea ei sute de oameni din Belgia. Copila locuia pe stradă împreună cu familia ei și nu a mai putut merge la școală, absența ei stârnind îngrijorarea cadrelor didactice din instituția de învățământ.

Școala municipală numărul 3 din Schaerbeek, un cartier aproape de centru, în Bruxelles, se mobilizează pentru a aduce înapoi o fetiță care locuiește pe stradă cu părinții ei. De la începutul lunii iunie, centrul de recepție Samusocial pentru familii, situat în districtul nordic al Bruxelles-ului, a trebuit să-și reducă capacitatea cu 150 de locuri. Astfel, 150 de persoane sunt acum pe stradă, inclusiv 93 de copii. Printre ei, această copilă de 7 ani, fetița unor români, înscrisă la școala primară.
Am insistat: i-am spus că nu este o problemă și că putem face ceea ce este necesar la școală”, explică Eduardo Cachapa, directorul Școlii 3, care a postat un apel de ajutor pe Facebook. „Și asigurați-vă că micuța, în timpul zilei, poate veni la școală, poate lua o masă caldă. Familia, de câteva zile, dormea ​​într-o stație de metrou”, mai spune Cachapa.

Totodată, mulți părinți ai elevilor s-au mobilizat, arătându-se dispuși să îi ofere familiei cazare și hrană pe termen lung.

Fetița s-a întors la școală.

Mesajul directorului a devenit viral pe Facebook: „URGENT! Bună ziua tuturor, sunt directorul școlii de bază comunale Schaerbeek 3”.