APM Olt: de mâine se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare

127

Etapa a III-a a programului Rabla pentru Electrocasnice demarează mâine, 18 iunie și durează până la data de 2 iulie sau până la epuizarea bugetului.

Prin programul rabla pentru electrocasnice, se poate obține un voucher de la Administrația Fondului Pentru Mediu pentru înlocuirea unui electrocasnic vechi cu unul nou. Dacă etapele I și II s-au încheiat prin epuizarea bugetelor în mai puțin de 24 de ore, respectiv doar 35 de minute, mâine se dă startul etapei a III-a, căreia îi este alocat un buget de 15.000 lei

,,Începând de mâine, 18 iunie, ora 10:00, se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. Valoarea voucherelor este: 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;  400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;  200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.”, informează Agenția pentru Protecția Mediului Olt.

Trebuie ținut cont de faptul că pentru achiziția unei mașini de spălat vase sau a unui uscător de rufe, beneficiarul poate preda orice echipament uzat din categoriile: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aer condiționat, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare.

După ce voucherul a fost validat, poate fi utiliza în 15 zile calendaristice, altfel va fi restituit altui beneficiar. Fiecare persoană poate beneficia de maxim 9 vouchere, câte unul pentru fiecare categorie de electrocasnice. Electrocasnicele achiziționate trebuie să fie noi.

În etapa I au putu fi cumpărate la schimb mașini de spălat rufe/vase și produse din categoria frigidere, iar în etapa II televizoare, laptopuri și tablete.