LIBER la internări în Spitalul Slatina

168

Spitalul Județean de Urgență Slatina își reia activitatea normală, scăderea internărilor covid făcând posibilă reluarea internărilor continue pentru pacienții care suferă și de alte afecțiuni.

Echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Slatina a anunțat azi adoptarea unor măsuri cu privire la activitatea din cadrul unității sanitare, în urma scăderii cazurilor de coronavirus și evoluției favorabile a situației epidemiologice la nivel județan și național. Astfel, se va reveni la furnizarea de servicii medicale prestate anterior declanșării pandemiei cu virusul SARS-Cov-2.

,,Începând cu data de 22.06.2021, se reiau internările în regim de spitalizare continuă programate și în regim de spitalizare de zi, în toate secțiile și compartimentele spitalului, cu excepția Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie care internează doar în regim de spitalizare de zi. Începând cu data de 01.07.2021 își reiau activitatea și Secțiile Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice și Secția Recuperare, Medicină fizică și Balneologie.  Așteptăm pacienții să se adreseze cu încredere Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru servicii medicale, atât în regim de internare continuă și de zi, cât și în ambulatoriul de specialitate, cu rugămintea să respecte programările, precum și măsurile de prevenție și protecție împotriva infectării cu virusul SARS-Cov-2.”, a transmis managerul SJU Slatina, Angela Nicolae.

Pacienții care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru internare continuă cu bilet de trimitere, vor prezenta, după caz, la data internării, următoarele documente:

  • dovada de vaccinare completă emisă cu cel puțin 10 zile  anterioare internării;
  • dovada diagnosticării pozitive cu noul coronavirus în ultimele 90 de zile (adeverință eliberată de medicul de familie sau de Direcția de Sănătate Publică Județeană Olt);
  • test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea internării.