Informație de ultimă oră: Sorin Cîmpeanu: Se va deconta naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliul elevului depăşeşte 50 de km

818

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor, iar proiectul de ordonanţă, care va fi pe lista şedinţei de Guvern de astăzi, va aduce trei elemente de noutate, printre care decontarea navetei chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliul elevului depăşeşte 50 de km.

Sorin Cîmpeanu a declarat că proiectul de lege privind decontarea transportului pentru elevi de la localitatea de domiciliu către localitatea unde sunt școlarizați va fi pus pe masa Guvernului în această zi. Totodată, acesta precizează faptul că sunt bani destui la bugetul Ministerului Educației pentru a mări suma decontată pentru primii trei kilometrii.

„În bugetul Ministerului Educaţiei se regăsesc 100 de milioane de lei destinaţi decontării navetei elevilor. (…) Avem acest proiect de ordonanţă pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi. (…) Pentru a fi decontabile trebuie să fie reglementate, trebuie să fie în cadrul legal. Naveta elevilor presupune trei elemente de noutate. În primul rând, faţă de prevederile anterioare, primii trei kilometri nu se mai decontează cu suma de 10 lei, se decontează cu suma de 30 de lei”, a susţinut ministrul, într-o conferinţă de presă.

A doua noutate se referă la extinderea limitei de 50 de km decontați.

“A doua noutate este aceea a extinderii peste limita de 50 km care exista până acum. Este decontabilă naveta chiar dacă distanţa între şcoală şi domiciliu depăşeşte 50 de km. Al treilea principiu este acela al avansării de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare judeţene şi şcoli, a sumelor către elevi”, a mai spus Cîmpeanu.