Ateliere de vară de folclor pentru copii și adulți, în zona Scornicești- Poboru

403

Copiii și adulții care doresc să învețe pe parcursul vacanței de vară dansuri populare oltenești, să cunoască mai multe despre portul tradițional, cântecul și tradițiile moștenite din străbuni, vor avea ocazia de a participa la atelierele de folclor organizate în zona Scornicești- Poboru.

Pentru că portul tradițional, cântecul și dansul popular trebuie să nu se piardă și să ajungă să fie cunoscute și de către generațiile viitoare, constituind zestrea străbună și un tezaur pe care ar trebui să-l prețuim, instructorul clasei populare de la Poboru – Secția de Arte și Meșteșuguri a Centrului Județean de Cultură și Artă Olt va organiza pe timpul verii ateliere de folclor. Fost dansator profesionist, Ana Mirela Răduleanu își va pune cunoștințele în slujba perpetuării acestor embleme ale identității românești și invită, deopotrivă, copii și adulți, să cunoască tainele acestor forme culturale cu vechime milenară.

Atelierele vort fi organziate în perioada vacanței de vară a elevilor, în intervalul 15 iunie -15 septembrie. ,,Se organizează cursuri de inițiere în dans popular adresate copiilor și adulților pe trei grupe de vârstă : Grupa I :  3 – 8 ani; Grupa II : 8 – 15 ani; Grupa III : 15 – 40 ani. În cadrul „Atelierelor de Folclor”, pe lângă cursurile de dans, copiii vor fi familiarizați și cu costumul Tradițional Oltenesc (prezentare, piese componente, specificități).”, anunță instructorul.

Cursurile se vor desfășura în: Poboru, Scornicești, Jitaru, Mărgineni, Negreni, Bircii, iar taxa de frecventare a lor este una modică: doar 50 de lei pentru întreaga perioadă de trei luni de zile.