Cererea de eliberare condiționată a lui Dragnea a fost strămutată la Tribunalul Giurgiu și va fi rejudecată

95

Cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare va fi rejudecată la Tribunalul Giurgiu, după ce Curtea de Apel București a desființat sentința Tribunalului București de luna trecută.

Tribunalul București respinsese pe 27 mai cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Rahova a lui Liviu Dragnea. Acesta execută o pedeapsă de 3 ani și jumătate pe care a primit-o în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC.

Fostul lider al PSD a deschis un alt proces la Curtea de Apel București, înaintea deciziei tribunalului, în care solicita strămutarea procesului la orice alt tribunal din țară, susținând că  judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Deși decizia era definitivă, Curtea de Apel București a acceptat solicitarea, astfel că  decizia sentinței din 27 mai a Tribunalului București a fost desființată, iar cererea de eliberare condiționată a acestuia va fi dezbătută la Giurgiu.

„Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. În baza art.74 alin.2 Cod proc.penală dispune strămutarea judecării contestaţiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae şi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.1025 pronunţată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti în dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu. În baza art.74 alin.5 Cod proc.penală desfiinţează decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr.7901/302/2021. În temeiul art.74 alin.4 Cod proc.penală înştiinţează Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de strămutare. Fără cale de atac”, se arată în hotărârea CAB.

Dragnea a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.