Averse şi vijelii în toată ţara, până miercuri seara

663

Meteorologii au vești proaste, vremea fiind în continuare instabilă. O nouă avertizare a intrat în vigoare de azi, ce vizează ploi torențiale, grindină și vijelii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, azi, o informare meteo de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ pentru toată ţara, valabilă până pe 16 iunie, ora 23:00.

,,Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul și centrul țării și pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Marți și miercuri (15 și 16 iunie), în est și sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în celelalte zone, dar pe areale mai mici.”, anunță ANM.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala până la sfârșitul săptămânii, avertizează meteorologii.