Aproape O MIE de șoferi, amendați pe drumurile Oltului. 63 au rămas FĂRĂ PERMIS pentru VITEZĂ

1950

Viteza se menține printre principalele cauze generatoare de accidente în trafic, o acțiune organizată săptămâna trceută pe drumurile Oltului de către polițiștii rutieriști reconfirmând acest lucuru. Zeci de vitezomani au rămas fără permis.

 Aproape o mie de sancțiuni contravenționale au aplicat în săptămâna 07-13 iunie polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pe drumurile publice din judeţ.

,, În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 974 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale. De asemenea, au fost reţinute 127 de permise de conducere, dintre acestea 26 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 63 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 38 pentru alte abateri, fiind retrase şi 43 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 5 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 5 pentru conducere fără permis şi 4 pentru alte abateri. ʺ, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

La nivelul judeţului Olt, în primele 5 luni ale anului 2021, principalele 3 cauze generatoare de accidente rutiere sunt: viteza, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.