Senatorul Siminica Mirea: Susţinem şi depunem moţiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene!

224

Senatorul de Olt Siminica Mirea a anunțat că va susține moțiunea îndreptată împotriva ministrului Fondurilor Europene, acuzându-l de ineficienţă, lipsă de pricepere şi neimplicare.

Senatorul social-democrat Siminica Mirea îl acuză, într-o postare pe pagina sa desocializare, pe ministrul Fondurilor Europene, că a generat pagube mari României şi cetăţenilor români. Parlamentarul de Olt anunță că va susține moțiunea îndreptată acestuia.

,,În ţările europene, PNRR-ul înseamnă redresare şi dezvoltare, în schimb, în ţara noastră, acest plan ţinut secret, generează SĂRĂCIE şi AUSTERITATE, care se traduc în taxe majorate, îngheţări şi tăieri de venituri, deghizate, în mod real, în REFORME. În altă ordine de idei, nu doar din PNRR România pierde sume importante de bani, ci şi din programele de coeziune aferente exerciţiului financiar 2020-2024, unde absorbţia este nesemnificativă, şi anume doar 0,2 miliarde de euro, făcând astfel imposibil ca România să ajungă cele 15 miliarde de euro ce mai trebuiau atrase în contextul exerciţiului financiar.

Românii au dreptul să cunoască adevărul! Tocmai de aceea, ministrul trebuie să le explice cetățenilor, în Parlament, de ce există proiecte de sute de milioane de euro alocate direct prin PNRR, în vreme ce firmele româneşti, extrem de afectate de toată pandemia COVID, nu beneficiază de niciun sprijin. Orice zi în funcţia de ministru al Fondurilor Europene înseamnă, în realitate, agravarea situaţiei, iar în acest sens, vom pierde toţi românii, indiferent de opţiunea politică! „, declară Siminica Mirea.