Meteorologii anunță vijelii și grindină în Olt

508

Județul Olt a fost și azi plasat sub cod de vreme rea, meteorologii anunțând instabilitate atmosferică până aproape de miezul nopții.

Azi,până la ora 23.00, Administrația Națională de Meteorologie a plasat județul Olt sub Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. ,,Pe parcursul zilei de joi (10 iunie) în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.”, anunță ANM.

Atenționarea meteorologică de vreme rea este valabilă la nivelul întregii țări până pe 13 iunie, ora 23.00.

,,Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.”, avertizează meteorologii.