Intrare gratuită la expoziții și ateliere de creație, sâmbătă, de “Noaptea Muzeelor”, la Muzeul Județean Olt

78
image description

Muzeul Județean Olt va organiza sâmbătă, 12 iunie, evenimentul “Noaptea Muzeelor”, instituția de cultură având deschis toată ziua, până la miezul nopții. Pe lângă intrarea gratuită la expoziții, vor fi organizate ateliere de creație.

Sâmbătă, Muzeul Județean Olt își așteaptă vizitatorii să-i treacă pragul, pregătindu-le un program special, sub titulatura de „Noaptea Muzeelor”.

,, În noaptea de 12 spre 13 iunie 2021, Muzeul Județean Olt aprinde luminile și își deschide porțile vizitatorilor. Ora de intrare a ultimului vizitator este 24°°. Se vor respecta toate măsurile sanitare și de distanțare, astfel încât și organizatorii și vizitatorii să fie în siguranță.Vă așteptăm cu drag și emoție firească să (re)veniți în sălile expoziționale ale muzeului pentru a celebra împreună spiritului cultural european. “, este invitația lansată de către Gheorghe Smarandache, managerul Muzeului Județean Olt.

Program:

  • În intervalul orar 9°° – 24°°, vizitarea gratuită a expozițiilor de bază din cadrul Secțiilor de Artă Contemporană „Ion Popescu-Negreni” și de Istorie şi Cultură a oraşului Slatina. În cadrul Secției de Etnografie pot fi vizitate expozițiile temporare: „Simboluri creștine în arta populară din Olt”;  „Pământ și foc”- expoziție cu vânzare de ceramică de inspirație cucuteniană; „Casa tradițională – reper identitar”
  • În intervalul orar 17°° – 22°°, ateliere de creație: Modelaj în lut,Pictură pe sticlă, Confecționat păpuși din materiale textile, având ca partener Colegiul Național „Radu Greceanu”.
  • La galeria „ARTIS”  a muzeului, în intervalul orar 17°° – 24°° poate fi vizitată expoziția de pictură „Călătorie inițiatică” semnată de artistul Florin Mocanu.

Patronată de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment la care participă mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene care își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. El este organizat în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai, însă din cauza crizei sociale și sanitare actuale, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației în fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Este și motivul pentru care Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021.