Direcția Agricolă Olt a semnat contractul de management cu singurul liceu agricol din județ, în vederea susținerii financiare

1498

Liceele tehnologice cu profil preponderent agricol sunt susținute financiar de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cu scopul asigurării materialelor didactice necesare realizării obiectivului de întinerire și profesionalizare a forței de muncă din domeniul agricol. În acest sens, ieri s-a semnat contractul de management între Direcția pentru Agricultură Olt și singurul liceu cu profil agricol din județ.

Elevii olteni sunt așteptați să se înscrie la Liceul Tehnologic “Dimitrie Petrescu” din Caracal, cu profil agricol. Ei vor dispune de laboratoare  și ateliere bine echipate, parc auto, poligon de conducere și poate miza acum și pe sprijinul financiar venit dinspre Ministerul Agriculturii, în acest sens fiind încheiat un contract de management cu DAJ Olt. Susținerea financiară, prevăzută în contractul de finanțare, se realizează în baza unui Program anual de investiții specifice activității de învățământ în domeniul agriculturii.

,,A fost semnat contractul de management cu reprezentanții Liceului Tehnologic ” Dimitrie Petrescu” din Caracal privind gestionarea, utilizarea, întreținerea și exploatarea investițiilor specifice în agricultură finanțate de către MADR . Elevii sunt așteptați sa se înscrie la acest liceu, unde au posibilitatea să se califice în domeniul agricol”, a anunțat Direcția pentru Agricultură.

În baza acestui contract, la ședințele consiliului de administrație al liceului vor participa și 2 membri desemnați de către MADR, se asigură consiliere și asistență tehnică de specialitate în vederea aplicării tehnologiilor specifice din agricultură în cadrul loturilor didactice și este verificat modul în care liceul utilizează bunurile mobile și imobile achiziționate/realizate prin finanțarea de la MADR în scop didactic, precum și modul de întreținere și exploatare a acestora.

La liceul caracalean sunt cursați elevi în meseriile: tehnician în agricultură/ tehnician în agricultura ecologică – liceu; agricultor culturi de câmp, lucrător în agricultua ecologică, horticultor, zootehnist, mecanic auto, mecanic agricol- școală profesională; tehnician în agricultură, tehnician veterinar, tehnician transporturi- seral; tehnician instructor auto- școala postliceală; tehnician controlul calității produselor agroalimentare- postliceală.