Zeci de pacienți, SALVAȚI de jandarmii olteni prin donarea de sânge. Spitalul Slatina face APEL la donatori

378

Începând de azi, până pe data de 14 iunie, jandarmii olteni desfășoară o campanie privind donarea de sânge, deja ,,roșul salvator” dând speranță pentru 30 de persoane. Acțiunea se derulează cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge și coincide cu apelul lansat de către Spitalul Județean de Urgență Slatina.

În ultima lună, Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a confruntat cu o nevoie acută de sânge, numeroși pacienți internați în secțiile oncologie, ortopedie, terapie intensivă etc., necesitând transfuzii sanguine. În acest sens, echipa managerială și corpul medical au lansat un apel către toți cei care doresc să vină în ajutorul pacienților care au nevoie de transfuzii sanguine. ,,Cei interesați sunt rugați să se prezinte la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina din strada Ecaterina Teodoroiu, nr.28, de luni până vineri, între orele 8,00-12,00. Lipsa de sânge este unul dintre obstacolele pe care pacienții oncologici, hematologici și cei propuși pentru intervenții chirurgicale majore, în special ortopedice, le întâmpină, atunci când trebuie sa continue tratamentul specific. De multe ori, managementul terapeutic al pacientului este temporizat datorită valorilor modificate ale analizelor sanguine, astfel că, nu de puține ori, un pacient are nevoie de transfuzie de sânge, pentru a putea iniția sau continua tratamentul de specialitate.”, a transmis Angela Nicolae, managerul SJU Slatina.

Venind în ajutorul celei mai mari unități mediclae cu paturi din județul Olt și dorind astfel să marcheze Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge de pe 14 iunie, jandarmii olteni au pornit ieri o campanie menită să aducă speranță pacienților aflați în suferință și care au nevoie de ajutorul semenilor.

,,În primele două zile ale campaniei de donare de sânge, jandarmii olteni, împreună cu inspectorul șef al unității, au adus speranță pentru aproape 30 de persoane.   Activitatea, la care participă jandarmi olteni și personal civil, a debutat în data de 08 iunie a.c. și se va desfășura până la data de 14 iunie a.c.Cunoscând problemele cu care se confruntă spitalele din România, jandarmii doresc ca prin acest gest să determine cât mai multe persoane să doneze sânge și pentru a crește gradul de conștientizare asupra nevoii de sânge, a condițiilor de siguranță la donare și a mulțumirii donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor.”, declară Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.