Oltul, și azi sub Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină

509

Nici pentru astăzi, deși gradele din termometru sunt destul de multe, meteorologii nu anunță o zi frumoasă. ANM a plasat județul Olt sub Cod Galben de instabilitate atmosferică, începând cu ora prânzului.

O vorbă din popor spune că ziua bună se cunoaște de dimineață. Meteorologii anunță însă altceva, ziua cu soare de care ne putem bucura în prima parte a zilei urmând să se schimbe la ora prânzului. Administrația Națională de Meteorologie  a emis atenționare meteo Cod Galben pentru județul Olt de instabilitate atmosferică, în intervalul orar 12.00- 22.00.

,,Pe parcursul zilei de miercuri (9 iunie) în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.”, atenționează ANM.

Meteorologii anunță manifestări de instabilitate atmoasferică la nivelul întregii țări până pe 11 iunie, ora 23.00.

,,Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp. Notă: Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.”, anunță meteorologii.

La această oră, la Slatina sunt 20 de grade Celsius, iar cerul este senin.