Elevii olteni, învățați de polițiști să prevină agresiunile sexuale și recrutarea online

86

Elevii din cadrul Liceului Tehnologic „Alexe Marin” Slatina au aflat ieri, de la poliţiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară informații utile, în cadrul proiectului „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”.

Polițiștii olteni le-au prezentat elevilor slătineni Ghidul „relaţii sănătoase”, realizat de Asociația Necuvinte împreună cu Poliția Română, partener educațional al proiectului fiind Consiliul Național al Elevilor.

,,Proiectul „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”, este finanțat de Ambasada Țărilor de Jos în România. Materialul este destinat elevilor de liceu, adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani, părinților lor, profesorilor, dar și creșterii gradului de consțientizare în rândul publicului larg. Ghidul este structurat în 4 capitole, care acoperă tematici precum siguranța online, relații sănătoase, intimitate și consimțământ, legislație aplicabilă în cazul temelor dezvoltate în cadrul materialului”, explică Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Ghidul a fost realizat în limba română, respectiv engleză și poate fi descărcat gratuit de pe: http://www.necuvinte.ro

http://www.politiaromana.ro

http://www.consiliulelevilor.ro