Competiție dedicată copiilor născuți înainte de 2010, în memoria căpitanului ”Generației de Aur” al fotbalului slătinean

120

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt va organiza și anul acesta Memorialul ”Eugen Stanciu”, în colaborare cu Primăria municipiului Slatina. Evenimentul este rezervat copiilor născuți în anul 2010 și mai mici, având ca obiectiv principal promovarea fotbalului juvenil din județul nostru dar și omagierea unuia dintre cei mai buni fotbaliști ai „Generației de Aur” din municipiul Slatina.

În perioada 18- 20 iunie, DJST Olt și Primăria Slatina organizează cea de-a cincea ediție a  Memorialului ”Eugen Stanciu”, rezervat copiilor născuți în anul 2010 și mai mici. Pentru organizarea în bune condiții a turneului, Primăria Slatina va aloca un sprijin financiar în valoare de 5.200 de lei ce va fi folosit pentru achiziționarea echipamentului sportiv oferit drept premiu pentru finaliști, asistență medicală, apă, materiale publicitare și materiale de igienă sanitară specifice prevenirii și combaterii SARS COV 2 (Covid – 19).

Competiția va avea loc pe stadionul „Metalurgistul” din Slatina și este destinată echipelor de fotbal din județul Olt.

Eugen Stanciu, căpitanul ”Generației de Aur” al fotbalului slătinean, cunoscut și sub numele de Gigi Stanciu, a venit în fotbalul slătinean la începutul anilor `70 și a fost legitimat la echipa Oltul Slatina. In 1979 este transferat la Viitorul Scornicești, iar la data de 12.08.1979 a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc. După încheierea carierei de jucător în anul 1986, a fost la echipa slătineană președinte de club în diferite perioade.