Casa de Pensii angajează 1.000 de persoane care să evalueze dosarele de pensii. Se oferă 4.000 de lei lunar pe o perioadă de maximum 18 luni

4958

Casele Teritoriale de Pensii caută 1.000 de oameni pe care să îi angajeze pentru a evalua dosarele de pensii. Angajații vor beneficia de un salariu atractiv lunar între 2.700 de lei net și puțin peste 4.000 de lei în funcție de nivelul de studii. Perioada de angajare va fi de maximum 18 luni.

Casele Teritoriale de Pensii vor să angajeze 1.000 de persoane care se vor ocupa de evaluarea dosarelor de pensii. Dintre acestea, 800 de persoane trebuie să fie absolvente de studii superioare pentru a interpreta legislația de pensii și o vor transpune în perioade de stagiu. Angajații vor avea nevoie de bune abilități de învățare rapidă pentru a lucra cu programele și softul Casei de Pensii.

Totodată, se caută și 200 de persoane cu studii medii care să fie responsabile de activitățile conexe evaluării pensiilor, precum arhivare, copiere, inregistrare, clasare și întocmirea corespondenței.

Salariile pentru persoanele cu studii superioare vor însuma 4.100 de lei net lunar, iar pentru cei cu studii medii se ofertă 2.700 de lei net lunar.

Oamenii vor fi angajați pe o perioadă de maximum 18 luni, Guvernul estimând o perioadă de 13 luni pentru a evalua dosarele. Anunțul face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență și va costa peste 86 de milioane de lei.

Evaluarea dosarelor de pensie a început în februarie 2021 şi se referă la veniturie brute realizate până la 1 aprilie 2001, pentru care s-au calculat contribuții de asigurări sociale.

În România, nu există o bază de date unitare pentru cele cinci milioane de dosare de pensie aflate în plată. Doar un milion de dosare sunt digitale, dar incomplete, iar celelalte patru milioane de dosare sunt fie în arhive fizice, fie în baze de date depăşite.