Oltul a intrat sub Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

806

Începând cu ora 11.00, județul Olt se află sub Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Meteorologii anunță averse torențiale, vijelii și grindină.

Administrația Națională de Meteorologie a plasat județul Olt sub Cod Galben de vreme rea, atenționarea fiind valabilă până deseară, ora 21.00.

,,În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, anunță ANM.

Potrivit meteorologilor, vremea rea se va menține la nivelul întregii țări până la finele săptămânii, o altă atenționare de vijelii și, izolat, grindină, fiind valabilă până pe 11 iunie, ora 23.00.

,, În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, mai arată ANM.