Olteni rămași fără permis de conducere sau certificate de înmatriculare în urma verificărilor polițiștilor. Un șofer de microbuz amendat cu 9.000 de lei

6733

Acțiunile organizate de către poliția rutieră pe drumurile oltene s-au soldat cu 9 permise de conducere reținute și 3 certificate de înmatriculare retrase, în această dimineață. Totodată, un șofer ce conducea un mijloc de transport în comun a fost amendat cu 9.000 de lei, având mai multe persoane decât numărul de locuri.

Acțiunea polițiștilor olteni pe raza județului în scopul verificării respectării legii de către conducătorii auto s-a soldat cu mai multe permise de conducere rețiunute și certificate de înmatriculare retrase.

„Totodată au fost reținute 9 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 08 iunie a.c., orele 07:00, pe strada Spiru Haret, din municipiul Caracal, a fost depistat un bărbat, de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere,” se arată în comunicatul IPJ Olt.

Totodată, un șofer de microbuz s-a ales cu o amendă usturătoare pentru nerespectarea numărului de pasageri permiși.

„Tot în jurul orelor 07:00, pe Drumul Naţional 65/European 574, pe raza comunei Slatioara, a fost depistat un conducător auto în timp ce efectua transport de persoane având în microbuz 6 persoane în plus faţă de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9.000 de lei”, transmite IPJ OLT printr-un comunicat.

Recomandări:

 – pentru efectuarea transportului rutier sau a activităților conexe transportului rutier este obligatorie deținerea licenței de transport/licenței comunitare, a certificatului de transport în cont propriu, licenței pentru activități conexe transportului rutier și/sau documentul de transport specific tipului de transport efectuat, astfel cum este stabilit prin reglementările specifice în vigoare, după caz;

-respectarea de către conducătorul auto, în cazul efectuării transportului rutier, a obligației de a emite bilete/legitimații de călătorie sau emiterea de bilete/legitimații de călătorie corespunzătoare tarifelor aferente distanței parcurse de persoanele transportate;

-respectarea de către conducătorul auto, în cazul efectuării transportului rutier contra cost de persoane prin servicii regulate speciale, a obligației de a nu opri pentru urcarea altor persoane decât a celor care aparțin categoriei pentru care a fost autorizat/licențiat serviciul respectiv;

-respectarea de către conducătorul auto a obligației de a efectua transport rutier de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare/certificatul de clasificare, după caz.