Deputatul Chesnoiu: Copiii noștri, din nou alba-neagra Guvernului de Dreapta!

222

Creșterea alocațiilor pentru copii a fost amânată decătre guvernanți până la începutul anului viitor. Printre deputații social-democrați care taxează această decizie, arătând că educația, sănătatea sau agricultura nu reprezintă priorități pentru decidenți se numără deputatul de Olt Adrian Chesnoiu.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar trebui să fie majorate la 1 iulie cu 20%. Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat însă că nu există resurse pentru creșterea alocațiilor și a anunțat că prima tranșă de creșetere este 1 ianuarie 2022. Decizia i-a nemulțumit pe social-democrați, printre parlamentarii care au reacționat public numărându-se și deputatul de Olt Adrian Chenoiu.

,,Iar se amână creșterea alocațiilor pentru copii! Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, a anunțat aseară președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

E clar: majorarea alocației NU va fi efectuată în acest an, deși Guvernul Orban prevăzuse inițial că va crește în două etape în 2021. Și Raluca Turcan anunța anul trecut că se vor găsi bani pentru majorarea alocațiilor conform legii.

Dar nu o luăm în seamă, având în vedere golurile de memorie și confuziile jenante pe care le face în ultima vreme.

Ca întotdeauna, prioritățile țării: educația, sănătatea, agricultura…se dovedesc a fi ultimele pe lista preocupărilor actualului Guvern, interesat mai degrabă cui și ce să mai vândă din proprietatea statului de la terenuri, până la companii strategice.”, a postat parlamentarul oltean pe pagina sa de socializare.