Bărbat din Fărcașele, ÎN AREST, după ce soția a ajuns BĂTUTĂ la Spitalul Slatina

2113

Un bărbat din comuna Fărcașele a ajuns după gratii și riscă să petreacă ani buni lipsit de libertate după ce soția sa s-a prezentat la SJU Slatina cu răni căpătate în urma unei agresiuni fizice.

Poliţiştii au întocmit pe numele unui bărbat de 44 de ani, din comuna Fărcașele, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, acesta fiind reţinut duminică seara pentru 24 de ore, după ce soția acestuia a ajuns bătută la spital.

,, La data de 06 iunie a.c., în jurul orelor 18,30 polițiștii din cadrul Inspectoratului de  Poliție Județean Olt – Secţia 2 Poliţie Rurală Osica de Sus, au fost sesizați de către angajaţii Spitalului Judeţean  de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, o femeie, de 46 de ani, din comuna Fărcaşele, s-a prezentat la această unitate medicală declarând că a fost agresată fizic de soţul său.În urma investigațiilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, femeia ar fi fost agresată fizic de soţul său, un bărbat, de 44 de ani.”, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Ieri,  instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a agresorului pentru 30 de zile, acesta fiind introdus în Centru de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  Inspectoratului de  Poliție Județean Olt.

Cei care-și agresează consoartele trebuie să știe că în cazul infracţiunii de violenţă în familie, dacă faptele prevăzute în art. 188(omorul), art. 189(omorul calificat) și art. 193-195(lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte) sunt săvârșite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

IPJ Olt le transmite câteva sfaturi victimelor violenței domestice:

  • Să-ţi faci un plan de siguranţă care să conţină persoanele cu care poţi discuta despre abuz, care îţi pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care te pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le poţi da spre păstrare documentele tale importante, bani etc, numerele de telefon la care poţi apela la nevoie, lista cu obiectele de care ai nevoie în cazul în care trebuie să pleci.
  • Să te prezinţi imediat la Poliţie pentru a depune plângere. În situaţia în care poliţiştii constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică emit un ordin de protecţie provizoriu, pe o durată de până la 5 zile.
  • Să soliciţi instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie pe o durată de până la 6 luni.
  • Să te prezinţi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresiune şi obţinerea certificatului medico-legal. Încadrarea juridică a faptei se face în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale.
  • Să te adresezi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor.