FOTO/ Caracalenii, dați exemplu de Ministerul Mediului. Peste 70 de voluntari, participanți la acțiuni dedicate protecției mediului

1388

Ziua Mondială a Mediului a adus la Caracal zeci de voluntari militanți pentru un mediu curat. Elevii școlilor din oraș au expus desene și obiecte din materiale reciclabile pe platoul primăriei, iar zeci de cetățeni au ecologizat zona pădurii Deveselu.

Primăria Municipiului Caracal, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor – Ocolul Silvic Caracal, au desfășurat sâmbătă, 5 iunie, acțiuni de ecologizare în pădurea din zona comunei Deveselu. Au participat peste 70 de voluntari din municipiul Caracal, care au adunat  deșeuri de toate felurile, de la pungi de plastic, la hârtii, cutii și peturi.

,,Sperăm ca activitatea să sensibilizeze și să conștientizeze populația  asupra necesității păstrării unui mediu curat și sănătos și a respectului pe care trebuie să-l acordăm planetei Pământ”, a transmis Ministerul Mediului.

O altă acțiunea menită să atragă atenția asupra importanței păstrării unui mediu înconjurător curat a fost organizată pe platoul din fața Primăriei Municipiului Caracal. Administrația locală împreună cu școlile gimnaziale și liceele din oraș au realizat o expoziție de desene și obiecte confecționate din materiale reciclabile și au organizat activități interactive.