Ultima zi de școală pentru liceenii promoției 2021

190
Absolvire promoția 2021 Colegiul Radu Greceanu Slatina (foto: Facebook pagina liceului)

Anul școlar 2020- 2021 se încheie azi pentru elevii claselor a XII-a/XIII-a. Pentru absolvenții de liceu urmează examenul de maturitate, azi fiind și ultima zi în care se pot înscrie pentru a susține prima sesiune a Bacalaureatului.

A sunat clopoțelul pentru liceenii din anii terminali! Azi, este ultima zi de școală pentru absolvenții promoției 2021. Pe parcursul acestei săptămâni, la liceele oltene au avut loc ceremoniile de absolvire, acum începând emoțiile Bacalaureatului. Prima sesiune începe pe 14 iunie, cu echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale până pe 25 iunie, prima pribă scrisă, cea la Limba și literatura română fiind programată pe 28 iunie. Pe 29 iunie se va desfășura Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă (matematică sau istorie), pe 30 iunie  Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă, rezultatele finale fiind anunțate pe 9 iulie. Sesiunea a II-a se va desfășura în perioada 19 iulie (înscrieri)- 3 septembrie (rezultate finale), prima probă scrisă  fiind programată pe 16 august.

Următorii elevi care vor intra în vacanță vor fi cei de clasa a VIII-a- 11 iunie, pentru care urmează Evaluarea Națională, urmați de copiii de grădiniță și celelalte clase (pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a) – vineri, 25 iunie.

Pentru învățământul profesional și tehnic, anul școlar 2020-2021 se încheie pe  16 iulie, cu excepția celor de la  calificarea „Asistent medical generalist- 27 august.