Colegiul Minulescu Slatina găzduiește primul workshop din regiunea Sud – Vest Oltenia de bune practici în educație

68

Partener în proiectul Ministerului Educației  privind cursarea gratuită a 55.000 de profesori, Casa Corpului Didactic Olt organizează azi primul workshop din Regiunea SV Oltenia, din cadrul seriei de 90 de evenimente „Atelierele CRED – Bune practici în educație”. Atelierul este găzduit de către Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina.

Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED lansează, la nivel național, seria de 90 de evenimente „Atelierele CRED – Bune practici în educație”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și vizează reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, nonformale și informale pentru reintegrarea în educație și formare.

Anul acesta, CRED marchează un nou moment important în implementarea activităților: debutul seriei de workshop-uri „Atelierele CRED – Bune practici în educație”, organizate în colaborare cu fiecare Casă a Corpului Didactic din Romania.

Dintr-o serie totală de 90, desfășurate în fiecare județ al țării și în București, pe parcursul a doi ani școlari, azi, 3 iunie, la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, este organizat primul workshop din regiunea Sud – Vest Oltenia de Casa Corpului Didactic Olt.

,,La nivel național, în cadrul celor 90 de workshop-uri vor participa 4.500 persoane, dintre care: personal didactic din învățământul preuniversitar primar și gimnazial – dezvoltatori de curriculum(inclusiv în format digital), autori de manuale școlare sau de alte materiale didactice (inclusiv în format digital), reprezentanți ai partenerilor sociali etc. Fiecare eveniment va avea caracter interactiv, în care se va urmări valorificarea experienței și expertizei participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie. De asemenea, formatul va facilita reflecția participanților cu privire la condițiile de transfer ale unor bune practici și la posibile arii de cooperare”, informează CCD Olt.

În regiunea Sud – Vest Oltenia se vor desfășura workshopuri: azi în Olt la Colegiul Minulescu, mâine în Gorj – Școala „Pompiliu Marcea” Tg. Jiu, pe 7 iunie în Mehedinți – Colegiul Național „Traian” Drobeta Turnu Severin, pe 11 iunie în Dolj – Inspectoratul Școlar Județean Dolj, pe17 iunie în Vâlcea – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea.

În total, 55.000 de profesori urmează în cadrul proiectului CRED cursuri de formare profesională, dintre care 15.000 de profesori din învățământul primar și 40.000 din cel gimnazial,  pentru a preda în conformitate cu noile planuri-cadru și programe școlare aferente celor două cicluri de învățământ- învăţământul preuniversitar primar şi gimnazial. Programele de formare sunt gratuite, profesorii urmând fiind recompensați cu o subvenție de 600 de lei, pentru transport și mâncare. Suplimentar, pentru cadrele didactice generatoare de bune practici vor fi acordate 150 de premii.