Uciderea ursului Arthur se lasă cu proces. Prințul austriac cere despăgubiri uriașe

1343

Prințul Dimitrie Sturdza împreună cu Prințul Emanuel de Liechtenstein au intentat un proces împotriva ONG-ului Agent Green, care a adus cazul în atenția publică. Despăgubirile pe care le cer aceștia ONG-ului se ridică la suma de 1 milion de euro, pentru că ar fi prezentat cazul ca fiind vorba despre împușcarea ilegală a ursului Arthur, cel mai mare din România.

Cazul uciderii lui Arthur a stârnit multe controverse și a atras disprețul românilor și nu numai, față de prințul austriac care ar fi ucis în mod ilegal cel mai mare urs din România. Prințul Dimitrie Sturdza i s-a alăturat Prințului Emanuel de Liechtenstein și au intentat împreună un proces împotriva ONG-ului Agent Green, care a adus cazul în atenția publică și l-a prezentat ca fiind vorba de o ucidere ilegală, o acțiune de braconaj. Procesul se ridică la un milion de euro.

Prinţul Dimitrie Sturdza susține că lucrurile care s-au spus despre vânătoare sunt neadevărate și lansează mai multe atacuri la adresa lui Gabriel Păun, liderul ONG—ului.

„Despre această vânătoare s-au spus mai multe lucruri neadevărate. S-a spus că a fost o vânătoare ilegală. Însă Prinţul Emanuel a fost la o vânătoare permisă de ministrul Mediului. A doua minciună este cea referitoare la faptul că Arthur a fost cel mai mare urs din România. Sunt mulţi urşi care sunt mult mai mari decât Arthur. Povestea asta e trasă de păr.

Se pare că ursul Arthur a fost împuşcat la 300 m distanţă de o fermă unde a făcut ravagii. Domnul Păun spune că nu ar fi trebuit împuşcat masculul ăsta foarte mare, dar că ar fi trebuit eliminată o ursoaică cu doi pui. Domnul Păun e finanţat din afară, sunt multe ţări în Europa de Vest care nu vor să relocăm urşii noştri acolo.

Cele mai multe ONG-uri sunt finanţate din afară. Să le propunem să ducă urşi de la noi din ţară în ţara care le finanţează. Pe timpul lui Ceauşescu erau între 4.000 şi 6.000 de urşi, nu se ştie exact, dar acum e sigur că numărul lor s-a dublat. dacă Uniunea Europeană ne spune că ar fi bine să avem 2.000-3.000 de urşi, ce facem cu restul de 9.000? Eu propun să împărţim 1000 la nemţi, 800 la francezi etc”, explică Prinţul Dimitrie Sturdza .