Persoanele vaccinate au liber la distracție. Ce măsuri de relaxare vor fi aplicate de la 1 iunie

79

A fost aprobată hotărârea de guvern pentru aplicarea măsurilor de relaxare de la 1 iunie. Barurile, cluburile și discotecile vor fi deschise la capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate. Totodată, evenimentele mari vor putea fi organizate în spații deschise cu 1.000 de persoane sau peste 1.000 dacă toți participanții sunt vaccinați sau au un test PCR negativ, ori au trecut prin boală.

Guvernul României a aprobat, joi, noile măsuri de relaxare ale restricțiilor împotriva Covid-19. Persoanele vaccinate vor putea participa la evenimente mari în spații deschise, vor putea merge în cluburi, baruri sau discoteci de la 1 iunie.

Localurile destinate distracției precum barurile, cluburile sau discotecile vor putea să își susțină activitatea cu 50% din capacitate pentru persoanele vaccinate.

Totodată, evenimentele mari, în spațiu deschis se vor putea desfășura în condiții normale dacă persoanele paticipante fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau dacă au trecut prin boală și s-au vindecat. Pentru evenimentele mai mari de 1.000 de persoane este nevoie ca toți invitații să fie vaccinați.

Pentru persoanele care doresc să participe la evenimente culturale, artistice, științifice sau de divertisment, capacitatea spațiului a fost mărită de la 50% la 70%.

Participarea la activitățile prevăzute este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.