Aproape 1.600 de olteni s-au angajat prin intermediul AJOFM Olt. Cei mai mulți au peste 45 de ani

964

Mai bine de 1.500 de persoane și-au găsit de la începutul anului un loc de muncă prin intermediul serviciilor și măsurilor de stimulare  a ocupării forței de muncă oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. Cele mai multe persoane care s-au angajat provin din mediul rural și cea mai mare parte dintre aceștia au vârsta de peste 45 de ani.

Peste 1.500 de olteni și-au găsit loc de muncă prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. Din totalul persoanelor, 570 au peste 45 de ani, 394 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 293 au între 25 și 35 de ani, iar 294 sunt tineri sub 25 de ani.

Cele mai multe persoane angajate provin din mediul rural, mai exact 881 de persoane, din mediul urban provenind 670 de persoane.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (608), urmate de cele cu studii gimnaziale (328), profesionale (308), 87 fiind cu studii universitare.

„Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele patru luni ale anului 2021, 317 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, se arată în comunicatul AJOFM Olt.

Astfel, în primele patru luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.658  persoane.