Și Primăria Caracal începe combaterea căpușelor și țânțarilor

157

Autoritățile caracalene încep aplicarea tratamentelor necesare pentru exterminarea „inamicilor” din iarbă, primele din acest an. Acțiunea de dezinsecție se va desfășura atât terestru, cât și aerian.

Pentru că schimbările climatice (fluctuații de temperatură, precipitații abundente) și vegetația au determinat creșterea cazurilor de înțepături provocate de căpușe, apariția țânțarilor și a gândacilor, administrația caracaleană a anunțat demararea campaniei de dezinsecție.

,,În perioada 2-10 iunie demarăm în Caracal campania de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și a altor insecte zburătoare, a căpușelor și a târâtoarelor. Vom folosi Perme Plus, insecticid concentrat pentru combaterea țânțarilor, căpușelor, larvelor etc, pentru dezinsecția cu ceață rece și Biosect insecticid concentrat pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoarelor prin dezinsecția cu ceață caldă. Ne-am propus să acoperim 1000 hectare aerian și 426.500 metri pătrați suprafață terestră”, a anunțat primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea.

Dezinsecția previne şi combate transmiterea de boli de către insecte: malaria, febra galbenă, meningita, West Nile – transmise de țânțari; febra butonoasă, boala Lyme – transmise de căpușe; toxinfecții alimentare, prin bacteria E colli – transmise de muște; pesta, tifosul murin – transmise de purici, etc.