Ce spune ministrul Raluca Turcan despre minivacanța de 1 iunie

2230

Românii care își doresc minivacanță de 1 mai vor trebui să își ia o zi de concediu, spune ministrul Raluca Turcan. Deși ideea de a avea liber și pe 31 mai a fost aprig discutată zilele acestea, subiectul a fost considerat destul de „delicat”, iar ministrul muncii a decis să respingă această variantă.

Ziua de 1 iunie este liberă atât pentru angajații din sistemul public, cât și pentru cei din mediul privat. Pentru faptul că ziua de 31 mai este imediat după weekend s-a vehiculat faptul că Guvernul ar putea decide să ofere încă o zi liberă pentru ca românii să se poată bucura de o minivacanță. Raluca Turcan a decis însă că românii care vor să aibă încă o zi liberă ar trebui să își ia o zi de concediu.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu, pentru a crea această punte.

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu.

Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ziua de 1 iunie,  când este sărbătorită Ziua Copilului este liberă pentru toți angajații din România, conform Codului Muncii.