Petrecere la Parlament de ziua lui Orban. Invitații au fost surprinși fără mască

67

Mai multe persoane fără mască de protecție s-au strâns marți în Parlament pentru a-i transmite urări liderului PNL de ziua sa. După mai multe controverse legate de imaginile care au apărut cu aceștia în incinta clădirii fără a respecta măsurile de protecție Orban a declarat că nu a fost organizată nicio petrecere, ci doar s-au strâns câțiva oameni pentru a-l felicita.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și-a serbat marți ziua de naștere. După ce au apărut imagini compromițătoare cu mai multe persoane aflate în incinta Parlamentului fără a purta mască, Orban a dorit să precizeze că nu a existat nicio petrecere și aproape toți care se aflau acolo erau vaccinați.

„Au venit colegi de-ai mei fără să existe o organizare a vreunui eveniment. Au venit să-mi spună ‘La mulţi ani!’. În cursul zilei m-au întrebat când pot să vină la mine şi le-am spus programul meu, că până la 20,00 am program de lucru în ziua mea de naştere. Nu puteam să-i refuz. Ştiu că există limită. Nu a venit nimeni la niciun fel de invitaţie. Nu s-a emis nicio invitaţie. Au venit să-mi spună ‘La mulţi ani!’ oamenii. E normal”, a declarat Orban la Parlament

Totodată, acesta pune vina pe seama lipsei prezenței lui acolo, când aceștia au fost surpinși în timp ce ignorau măsurile de protecție și spune că i-a rugat pe aceștia să respecte regulile.

„Unii dintre invitaţi au venit mai repede, iar faptul că au apărut o poză şi o filmare cu colegi de-ai mei care nu purtau mască s-a întâmplat când eu nu eram prezent. După finalizarea şedinţei coaliţiei şi după toate deciziile pe care le-am luat în şedinţa coaliţiei, m-am dus la colegii mei şi i-am rugat, pe cei care nu respectau, şi i-am rugat să respecte regulile. Şi acum, cu masca, nu poţi să porţi mască când mănânci (…) Aproape toţi cei care au venit să transmită sunt vaccinați„, a mai spus Orban.

 Întrebat dacă cei care nu au respectat regulile ar trebui sancționați, Președintele Camerei Deputaților a răspuns ferm reamintind că nicio persoană prezentă nu a venit în mod organizat.

„Nu a fost nicio petrecere organizată. La finalul programului de lucru, care era cunoscut de colegii mei, au fost mai mulţi colegi, câţi sunt nu am stat să-i număr, nu am stat să-i socotesc, din momentul în care m-am dus în sala în care mă aşteptau colegii şi mi-au urat „La mulţi ani!” i-am îndemnat să respecte regulile”, a conchis Ludovic Orban.