Fără internări Covid în ultimele 3 zile, Spitalul Slatina REIA spitalizarea de ZI

197

Veste bună pentru oltenii suferinzi de alte afecțiuni decât infectarea cu Covid-19: Spitalul Județean de Urgență Slatina reia spitalizarea de zi pe Boli Cronice, Dermatologie, Recuperare și menține în două ture activitatea Ambulatoriului.

În județul Olt, numărul oltenilor internați cu coronavirus a scăzut, ultima raportare indicând doar 48 pacienți, dintre care 13 la Terapie Intensivă. Cum doar jumătate din paturile destinate Covid mai sunt ocupate în prezent, iar de trei zile nu s-a mai internat niciun pacient infectat SARS-CoV02, conducerea celei mai mari unități medicale cu paturi din județ a anunțat reluarea internărilor de zi pentru alte afecțiuni.

,,În Spitalul Județean de Urgență Slatina în ultimele 3 zile nu au fost internați pacienți infectați cu virusul SARSCOV2, iar numărul pacienților din ATI s-a redus simțitor, în prezent jumătate din paturile destinate ATI COVID fiind ocupate.  Se fac eforturi la nivelul spitalului în vederea reînceperii activității pe anumite sectoare care au fost restrânse sau suspendate din cauza restricțiilor impuse de pandemie. În acest sens, începând cu data de 01.06.2021 se va relua activitatea, inițial în spitalizare de zi în cadrul Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie – compartimente care funcționează în locația exterioară spitalului din Municipiul Slatina, str.Drăgănești nr.13. 

În funcție de evoluția epidemică, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune și trecerea la forma de spitalizare continuă, dacă situația o va permite.

De asemenea, tot în regim de spitalizare de zi, funcționează în prezent și Laboratorul  recuperare, medicină fizică și balneologie, oltenii fiind așteptați să se programeze pentru a beneficia de serviciile de recuperare de specialitate,, a anunțat managerul Angela Nicolae.

În ceea ce privește activitatea din Ambulatoriul integrat spitalului, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune menținerea programului în 2 ture pentru cabinetele din specialitățile cu adresabilitate crescută, mai ales din rândul pacienților cu boli cronice, respectiv: neurologie, psihiatrie, diabet, nutriție și boli metabolice, oftalmologie și oncologie și recomandăm pacienților să se programeze și în tura de după-amiază, în vederea evitării disconfortului creat de aglomerație și timpii de așteptare lungi.

Conducerea SJU Slatina a mai transmis că unitatea va fi centru de vaccinare pentru pacienții cu boli cronice eligibili în vederea vaccinării internați în unitatea sanitară.