172 de scări de bloc din Slatina NU pot fi izolate

3364

Pentru că nu sunt înscrise într-o asociație de proprietari, numeroase scări de bloc din Slatina nu au pârghia legală pentru a fi incluse într-un program privind reabilitarea termică. În acest sens, administrația municipală a identificat clădirile și duce discuții cu asociațiile de proprietari din zonă și cu locatarii blocurilor cu pricina pentru a-i convinge să se alăture demersului primăriei de a anvelopa toate blocurile din municipiu.

172 de scări de bloc din Slatina, majoritatea cu 4 etaje, printre care și cele din cartierul Eugen Ionescu, nu fac parte dintr-o asociație de proprietari și nu pot beneficia de programul de reabilitare termică, conform OUG18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe. Acestea au fost identificate de către administrația municipală, iar lista lor va fi supusă aprobării aleșilor locali.

,,Blocurile de locuințe / scările de bloc, pot fi incluse în programul de reabilitare termică privind creșterea performanței energetice, în urma înscrierii acestora în cadrul unei asociații de proprietari”, se arată în proiectul de hotărâre.

Administrația Moț și-a propus ca toate blocurile din Slatina să fie izolate termic, în acest sens fiind demarate demersuri de reabilitare, pe loturi, aflate în diverse stadii. În bugetul din acest an a fost prevăzută cu acest scop suma de șapte milioane de lei, lucrările fiind derulate prin două contracte-cadru.

„Am început licitația în 2019, acum suntem pe final, în evaluare, la acordul-cadru pentru anveloparea tuturor blocurilor din Slatina. La ora actuală avem un număr aproximativ de 386 de blocuri de locuit anvelopate. E un acord-cadru pe patru ani, prin care noi ne propunem să anvelopăm toate blocurile rămase neanvelopate în Slatina. Avem 58 de blocuri pentru care avem proiectarea gata și, de îndată de vom avea constructorii, trei constructori diferiți, dăm și ordinul de începere a lucrărilor. De asemenea, mai avem un contract-cadru de proiectare pentru alte 55 de blocuri și, la fel, cum vom avea proiectantul, vom putea să dăm drumul la lucrări și pentru acestea”,a declarat recent edilul Emil Moț.

Lista blocurilor fără asociație poate fi consultată AICI