Vitezomanii și ,,piliții” au rămas fără PERMISE în Olt. Peste 500 de AMENZI aplicate în trafic

919

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză. Iar numărul celor sancționați se ridică la peste 500.

Polițiștii au reținut 74 de permise de conducere, dintre acestea 15 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 46 pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50km/h şi 13 pentru alte abateri, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare.

,,În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 502 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 165.205 lei.  De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 8 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 4 pentru conducere fără permis şi 2 pentru alte abateri. “, arată IPJ Olt.

Recordul de viteză depistat de radar este de 181km/h, pe  Drumul Naţional 65/European 574, sâmbătă, și aparține unui șofer din Craiova.